Kontaktlinser og børn

Hvornår er man stor nok til kontaktlinser?

Man ikke kan sætte en bestemt aldersgrænse for, hvornår et barn er stort nok til at få kontaktliner. Det vigtigste er, at barnet forstår vigtigheden af hygiejne og er parat til at tage ansvaret for at behandle øjne og kontaktliner korrekt.

Det er afgørende at det er et stort ønske for dit barn at få kontaktlinser. Det er motivationen hos barnet, der bestemmer, om det bliver en succes. Men det er også vigtigt med et godt samarbejde mellem optiker, forældre og evt. øjenlæge, så den rigtige beslutning kan blive taget.

Vi anbefaler ofte, at børn bruger en-dags linser, da man med dem helt undgår rengøring. Barnet skal altid have en brille som reserve til aflastning om aftenen og i weekenderne.

Er dit barn nærsynet, vil vi ofte anbefale at anvende natlinser. Læs mere her

 

Hyppig kontrol er vigtig

For at sikre at barnets øjne er velfungerende, indkalder vi børn oftere til kontrol. Du kan selvfølgelig altid kontakte os, hvis der er noget, du er i tvivl om.

 

Hvad skal du selv gøre?

Det er vigtigt, at du sikrer dig, at dit barn overholder alle instruktioner om anvendelse og daglig pleje. Du bør selv være helt sikker på, hvordan kontaklinser håndteres, så du kan hjælpe, hvis det bliver nødvendigt. Opstår der øjenrødme, smerte eller andre gener, skal kontaklinserne tages ud, og du skal kontakte optikeren.

Stor nok til kontaktlinser? Læs mere i brochuren her.